Nieuws

Publicatie: 16 september 2021

Door: en


De registratie voor de 19e editie van de European Week of Regions and Cities is nu geopend. Inschrijven is tevens mogelijk gedurende het gehele evenement. Het thema van dit jaar, ‘Together for Recovery’, wijst op het gezamenlijke (economische) herstel dat de lidstaten tegemoet gaan.

EUROPEAN WEEK OF REGIONS AND CITIES

De European Week of Regions and Cities is een jaarlijks terugkerend evenement dat zijn wortels vindt in Brussel. Regionale en lokale overheden komen hier samen met deskundigen en andere belangrijke spelers om hun ervaringen en kennis op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling uit te wisselen. Deze uitwisseling van informatie heeft onder meer als doel gemeenschappelijke uitdagingen van meer en minder verstedelijkte gebieden te bespreken en tot mogelijke oplossingen van regionale en lokale problemen te komen.

De European Week of Regions and Cities wordt georganiseerd door het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) en het directoraat-generaal Regionaal Beleid en Stadsontwikkeling (DG REGIO) van de Europese Commissie.

Op het evenement zijn zowel overheidsfunctionarissen als bijvoorbeeld academici en journalisten aanwezig. De eerste digitale editie van het evenement werd in 2020 door een recordaantal van 12.000 deelnemers bezocht. De EURegionsWeek is mede hierdoor niet alleen een evenement waar kennis op kan worden gedaan, het biedt ook een uitgelezen kans om te netwerken.

Together for recovery

Zoals ook in 2020 het geval was, zal ook dit jaar het evenement digitaal plaatsvinden. Onder het overkoepelende thema ‘Together for Recovery’ focust deze editie van de European Week of Regions and Cities zich op Green Transition, Cohesion, Digital Transition en Citizens’ engagement. Meer informatie over deze thema’s vindt u op de website van de EURegionsWeek.

EDITIE 2021

De 19e editie van de European Week of Regions and Cities vindt dit jaar digitaal plaats van 11 tot en met 14 oktober. Inschrijven kan zowel voorafgaande aan het evenement als gedurende de gehele duur van het evenement via deze link. Het programma vindt u hier.

DOOR

Fabienne Hekman en Laura Hollmann, Kenniscentrum Europa decentraal

BRONNEN

Registration to #EURegionsWeek 2021 is now open!, nieuwsbericht European Week of Regions and Cities

European Week of Regions and Cities