Nieuws

Publicatie: 14 september 2023

Door:


Kenniscentrum Europa Decentraal verwelkomt per 18 september 2023 Sonja Hibbert als haar nieuwe directeur-bestuurder. Met haar ervaring en expertise gaat Hibbert een sleutelrol spelen in het informeren van decentrale overheden over de juiste toepassing van Europese regelgeving.

Ervaren leiderschap

Kenniscentrum Europa Decentraal (KED) informeert decentrale overheden al meer dan 20 jaar over de juiste toepassing van Europese regelgeving en ondersteunt hen bij het benutten van kansen binnen de EU. Na een periode van vacature sinds het vertrek van Fenna Pols, heeft de Raad van Toezicht van KED vol vertrouwen Sonja Hibbert benoemd als directeur-bestuurder. Hibbert heeft een indrukwekkende staat van dienst, met eerdere functies als manager bij de Autoriteit Consument en Markt en als Executive Director bij de bank J.P. Morgan. Daarnaast is ze actief als gemeenteraadslid in Wassenaar.

Als KED kennen we de uitdagingen van deze tijd en weten in de bres te springen waar het nodig is.

Verheugd om bij te dragen

Hibbert: “Ik zie ernaar uit om samen te werken met alle experts van KED om te zorgen voor snelle, correcte en volledige informatiestromen en adviezen voor decentrale overheden. KED is een betrouwbare partner op het gebied van ingewikkelde beleidsonderwerpen en rechtsgebieden zoals staatssteun, fondsen en subsidies, en mededinging. Op decentraal niveau is niet altijd expertise aanwezig over taaie Europese materie, zoals de Green Deal en de digitaliseringsopgave. Als KED kennen we de uitdagingen van deze tijd en weten in de bres te springen waar het nodig is. Daar zet ik mij samen met alle medewerkers en samenwerkingspartners graag voor in.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via b.tensen@europadecentraal.nl