Nieuws

Publicatie: 15 april 2019

Door:


Op 7 en 8 november 2019 vindt de tiende editie van de European Public Communication Conference (EuroPCom) plaats in Brussel. Deze conferentie is een jaarlijkse bijeenkomst van communicatiedeskundigen van lokale, regionale, nationale en Europese autoriteiten. De communicatiedeskundigen gaan tijdens het tweedaagse evenement met elkaar in gesprek over publieke communicatie, hoe deze te verbeteren en het bewustzijn van EU-beleid vergroten. De conferentie wordt georganiseerd door het Europees Comité van de Regio’s in nauwe samenwerking met de Europese Commissie, Raad van de Europese Unie en het Europees Parlement.

Thema 2019

EuroPCom 2019 vindt plaats na de verkiezingen voor het Europees Parlement en de aanstelling van een nieuwe Europese Commissie. Tijdens de conferentie ligt de focus daarom op hoe de prioriteiten van het nieuwe mandaat kunnen worden gecommuniceerd en hoe verder te gaan in een Europese Unie van 27 lidstaten.
De onderwerpen voor de editie 2019 zijn:

  • Burgerparticipatie en betrokkenheid
  • Evaluatie van campagnes voor de EP-verkiezingen 2019
  • Verschillende communicatiekanalen van traditioneel tot online / sociale media
  • Nieuwe trends / evoluties op het gebied van EU / publieke communicatie

Aanmelden voor een Ideas Lab

Er zijn vier Ideas Labs tijdens EuroPCom, waar geïnteresseerde deelnemers in kleinere groepen kunnen afspreken om specifieke projecten te bespreken of best practices te delen. U kunt zich tot en met 26 april aanmelden om een van deze interactieve open-space sessies te organiseren.
Ook kunt u zich aanmelden voor een actieve deelname aan de EuroPCom Market Place waar u de gelegenheid krijgt om een communicatieproject te delen of een korte speech te geven over recente ontwikkelingen op het gebied van EU-communicatie.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies