Nieuws

Publicatie: 5 februari 2024

Door: en


De Europese Unie werkt in het kader van de Digital Decade hard aan de digitale transformatie van Europa. In Nederland staan talloze projecten hiervan in het teken van digitalisering, waaraan ook decentrale overheden (kunnen) bijdragen en waarvan ze kunnen leren.

Het grote aantal initiatieven maakt het voor decentrale overheden lastig om geschikte netwerken en platforms te vinden. Tegelijkertijd spelen deze netwerken en platforms een cruciale rol bij het verwezenlijken van de digitale doelstellingen van decentrale overheden.

Daarom heeft KED een lijst samengesteld met projecten, netwerken en platforms die van belang zijn voor decentrale overheden. Al deze netwerken en platforms samen bieden een groot aanbod aan kennis en praktijkvoorbeelden. Dit overzicht is nu te vinden op onze website. De lijst is opgedeeld in vier categorie├źn:

  • Toegankelijkheid Digitale Samenleving;
  • Privacy en Data;
  • Cyberveiligheid;
  • en Technologie en Markt.

Met deze thematisering beoogt KED in grote lijnen de belangrijkste onderwerpen voor decentrale overheden samen te pakken. Voor een overzicht van de relevante Europese wet- en regelgeving rondom digitalisering, kunt kijken op onze Tijdlijn Digitalisering.