Nieuws

Publicatie: 12 december 2022

Door: en


Digitalisering is één van de prioriteiten van de Europese Commissie. Er worden daarom regelmatig nieuwe Europese voorstellen voor wet- en regelgeving op het gebied van digitalisering gedaan.

Kenniscentrum Europa Decentraal heeft deze wetgeving voor u op een rij gezet in een tijdlijn. We zullen tijdens ons eerste Let’s get digital-event een voorproefje geven van onze interactieve tijdlijn!

Het voorproefje van de tijdlijn wordt gevolgd door een interessant panelgesprek met vertegenwoordigers van verschillende bestuurslagen over de uitwerking van Europese digitale wetgeving in de decentrale praktijk. We stellen vragen over bijvoorbeeld de voorbereidingen die decentrale overheden treffen om te voldoen aan toekomstige wetgeving en welke uitdagingen er wellicht in het verschiet liggen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het delen van data 
  • Cybersecurity   
  • Single Digital Gateway  

Daarna is het tijd voor een borrel!

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op 09 februari 2023 in de Willemshof, Nassaulaan 12 in Den Haag tussen 14.30 – 17.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur. Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs. De maximale capaciteit is 100 personen, daarna wordt er een wachtlijst gehanteerd.

Panelleden

Met gepaste trots stellen wij het panel aan u voor:

  • Katinka Petronia: Nationaal Coördinator Single Digital Gateway en beleidsadviseur BZK
  • Jan van Ginkel: Concerndirecteur en loco-provinciesecretaris provincie Zuid-Holland
  • Marije Stronks: Strategisch adviseur digitale transformatie, Unie van Waterschappen en het Waterschapshuis
  • Jan Dirk van der Borg: Wethouder gemeente Papendrecht

Bent u benieuwd hoe zij omgaan met het delen van data, cybersecurity en de Single Digital Gateway? Meld u dan snel aan. Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

We kijken er naar uit om u 9 februari op het Willemshof te treffen!