×

Nieuws

Nieuws - 29 januari 2024

Enquête verantwoord aanbesteden Europese Commissie

De Europese Commissie wil graag van aanbestedende diensten uit EU-lidstaten horen wat ervaringen zijn met communicatiepraktijken rondom maatschappelijk aanbesteden. U kunt tot 31 januari 2024 reageren.

Nieuws - 15 januari 2024

Nieuwe handreiking van PIANOo over Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding

PIANOo heeft een nieuwe handreiking gepubliceerd over de toepassing van het gunningscriterium Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding. In het eerste deel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je als inkoper BPKV kunt toepassen. Het tweede deel, dat begin 2024 zal volgen, is een verdere verdieping van deel één.

Nieuws - 11 januari 2024

Interview met strategisch inkoopadviseur infrastructurele werken Remco de Jong, Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft voor het vijfde jaar op een rij de eerste plek bemachtigd in de top 25 duurzame aanbesteders van Bouwend Nederland. Reden voor Kenniscentrum Europa Decentraal om langs te gaan bij inkoopadviseur Remco de Jong om te praten over hun succesformule en wat andere aanbestedende diensten daarvan kunnen leren.

Nieuws - 20 november 2023

Europese drempelbedragen voor aanbesteden 2024-2025 gepubliceerd

De Europese Commissie heeft nieuwe drempelbedragen voor Europese aanbestedingen gepubliceerd. Als de geraamde waarde van een opdracht gelijk is aan of meer is dan het nieuwe drempelbedrag, moeten decentrale overheden vanaf 1 januari 2024 deze opdracht Europees aanbesteden.

Nieuws - 9 november 2023

Subsidies beter aanbesteden open

Projecten van gemeenten ter bevordering van goede aanbestedingspraktijken kunnen vanaf 6 december kans maken op subsidie. Deze wordt verstrekt in het kader van het programma Beter Aanbesteden 2021-2024.

Nieuws - 29 september 2023

Interview met Provincie Fryslân over aanbesteden busvervoer

Na ruim een decennium was het bij de provincie Fryslân tijd voor een nieuwe concessie voor het openbaar busvervoer. In plaats van twee concessies verdeeld over de provincie, gebeurde dit nu met één. Wij spraken met Fedde Moedt en Jelmer Hiemstra over hun ervaringen en de lessen zij hierbij hebben geleerd.

Nieuws - 25 september 2023

KED legt uit: Verzameleditie

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week verschijnt de verzameleditie van alle voorgaande aanbestedingsedities van KED legt uit.

Nieuws - 26 juni 2023

KED legt uit: Uitsluitingsgronden

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week staat het onderwerp Uitsluitingsgronden hierin centraal.

Nieuws - 30 mei 2023

KED legt uit: Rechtsbescherming

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week staat het onderwerp Rechtsbescherming hierin centraal.