Hieronder vindt u een overzicht van andere organisaties die informatie bieden over de coronacrisis en onderwerpen die voor u als medewerker van een decentrale overheid van belang kunnen zijn.

VNG

Via deze pagina informeert de VNG gemeenten met veelgestelde vragen (dagelijkse update), nieuwsberichten, publicaties en relevante links. Gemeenten kunnen onderling expertise en vragen uitwisselen op het coronaforum. Voor vragen en informatie over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) kunnen gemeenten terecht op een speciale pagina over Tozo.  

Naar deze pagina van de VNG

Rijksoverheid 

Op deze pagina van de Rijksoverheid vindt u actuele informatie over hoe het Rijk, samen met andere organisaties, de coronacrisis onder controle probeert te krijgen. Per onderwerp vindt u antwoorden op veelgestelde vragen, zoals over apps en digitale middelen, onderwijs, financiële regelingen, verkeer, vervoer, sport, cultuur, grensregio’s en meer. 

Naar deze pagina van de Rijksoverheid

ECER

Het Expertisecentrum Europees Recht van het Ministerie van Buitenlandse zaken biedt actuele informatie over de Europeesrechtelijke aspecten van de coronacrisis. 

Naar de website van het ECER

Europese Commissie

Op deze webpagina van de Europese Commissie vindt u het laatste nieuws vanuit de Europese Commissie over wat Europa doet aan de coronacrisis, bijvoorbeeld in de vorm van steunmaatregelen of investeringsinitiatieven, of op het gebied van werkgelegenheid of het voorkomen van desinformatie. Daarnaast wordt er informatie per deelgebied aangeboden, bijvoorbeeld over economie, crisisbeheersing en onderwijs en worden onder andere belangrijke statistieken gedeeld.

Naar deze pagina van de Europese Commissie

Europese Raad

Via deze pagina informeren de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie over de laatste meetings, persberichten en hun beleid ten aanzien van de coronacrisis. Ook is er informatie beschikbaar over bijvoorbeeld de laatste amendementen op de EU-budgetten of publicaties over crisismanagement vanuit de Europese Raad en Raad van de Europese Unie. 

Naar deze pagina van de Europese Raad

Europees Parlement

Via deze website vindt u het laatste nieuws over de EUgecoördineerde respons op de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen van het Europees Parlement. Naast nieuws- en persberichten en een Q&A treft u hier ook Europese verhalen van solidariteit en hoop, informatiebrochures en doorverwijsinformatie naar nationale corona-autoriteiten in diverse lidstaten. 

Naar deze pagina van het Europees Parlement

Eurocities 

Deze website biedt een overzicht van genomen maatregelen en praktijkvoorbeelden betreffende het coronavirus vanuit diverse Europese steden binnen Europa. U vindt hier verder een forum met een Q&A en algemene informatie over EU-updates.

Naar deze pagina van Eurocities

VLEVA

Deze website biedt informatie over de corona-ontwikkelingen van het Vlaamse verbindingsagentschap voor lokale overheden en Nederlandstalige informatie over wat de EU onderneemt in de strijd tegen de coronacrisis. 

Naar deze pagina van VLEVA