Nieuws

Publicatie: 14 januari 2019

Door:


Op 30 januari organiseert het Europees Comité van de Regio’s de kick-off bijeenkomst van de Europese week voor regio’s en steden 2019. De Europese week voor regio’s en steden zal plaatsvinden van 7 tot en met 10 oktober 2019.

Europese week voor regio’s en steden

De Europese week voor regio’s en steden is een jaarlijks vierdaags evenement in Brussel, waarbij vertegenwoordigers en bestuurders van overheden uit regio’s en steden, maar ook experts en academici, goede praktijken en knowhow uitwisselen op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling.
De Europese week voor regio’s en steden is een platform voor politieke communicatie op het gebied van de ontwikkeling van het cohesiebeleid van de EU, waarbij beleidsmakers bewust worden gemaakt van het feit dat regio’s en steden een grote rol spelen in de uitvoer van het EU-beleid.

Kick-off bijeenkomst

Op 30 januari organiseert het Europees Comité van de Regio’s de kick-off bijeenkomst van de Europese week voor Regio’s en steden 2019 die zal plaatsvinden van 7 tot en met 10 oktober 2019. Tijdens deze bijeenkomst zal het thema voor de komende editie bekend worden gemaakt. Aanmelden voor de kick-off op 30 januari kan tot en met vrijdag 18 januari.
Ook is het mogelijk voor lokale of regionale partners om hun mening te geven over de vorige Week van de Regio’s en Steden in 2018. U kunt het evaluatieformulier hier vinden.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

European Week of Regions and Cities, Europees Comité van de Regio’s