Nieuws

Publicatie: 21 mei 2019

Door: en


Informeer gemeenten, provincies en waterschappen over wat Europa betekent voor hun dagelijkse praktijk
Mag een gemeente financiële steun aan een plaatselijk museum verstrekken? Wanneer moet een provincie de inhuur van personeel Europees aanbesteden? En: kan een waterschap dat hernieuwbare energie opwekt dit product in de markt zetten? Ben jij geïnteresseerd in dergelijke Europese vraagstukken en lijkt het je leuk om te leren hoe je de antwoorden op deze vragen op een begrijpelijke manier kunt vertalen naar de praktijk van decentrale overheden? Kom dan Kenniscentrum Europa decentraal ondersteunen als stagiair.

DE STAGE

Zoek jij (juridische) vraagstukken graag tot de bodem uit? Schrijf je graag en vind je het leuk om na te denken over hoe je complexe informatie op een begrijpelijke manier kunt vertalen naar de praktijk van onze doelgroep? Dan is deze stageplek geschikt voor jou. Als stagiair ondersteun je de juridisch adviseurs van het kenniscentrum bij verschillende taken, zoals het beantwoorden van vragen van gemeenten, provincies en waterschappen over Europeesrechtelijke en beleidsmatige kwesties. Daarnaast werk je samen met het communicatieteam aan onze wekelijkse nieuwsbrief en het schrijven van artikelen of websitecontent.

OVER EUROPA DECENTRAAL

‘Europese regels in duidelijke taal’. Dat is het motto van kenniscentrum Europa decentraal. Wij informeren en adviseren gemeenten, provincies en waterschappen over de doorwerking van Europees recht en beleid en de toepassing daarvan in hun dagelijkse praktijk. We brengen deze lokale en regionale overheden op de hoogte van relevante Europese ontwikkelingen door middel van onze website, nieuwsbrief, (digitale en telefonische) helpdesk, publicaties en bijeenkomsten door het hele land. Het kenniscentrum is gevestigd in het centrum van Den Haag.

JOUW PROFIEL

Je bent een HBO- of WO-student Europees recht, Europese studies, internationale betrekkingen of doet een soortgelijke opleiding, of je hebt vakken gevolgd die hierbij aansluiten. Bij Europa decentraal bepaal je samen met je stagebegeleider met welke Europese thema’s je aan de slag gaat. Daarbij is ruimte voor je eigen interessegebieden. Het kenniscentrum ontvangt structureel veel vragen over aanbesteding, staatssteun en de Dienstenrichtlijn, dus affiniteit met één of meer van deze dossiers is een pre. Je hebt een proactieve werkhouding, bent kritisch, schrijft graag en denkt mee over kansen en mogelijkheden voor het kenniscentrum en de doelgroep.

INFORMATIE

  • Je bent vanaf september 2019 voor een periode van minimaal 5 maanden en minimaal 4 dagen in de week beschikbaar. Een eventueel langere stageperiode is bespreekbaar.
  • De bruto stagevergoeding bedraagt € 616,- bruto bij een 40 uur stage per week en € 492,80 bruto bij 32 uur stage per week.
  • Kijk voor meer informatie over de organisatie op europadecentraal.nl.
  • Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met Chris Koedooder, op 070 – 373 8297 of via c.koedooder@europadecentraal.nl.

SOLLICITEREN

Wil jij nog voor de zomer een stageplek geregeld hebben? Stuur dan je CV en motivatiebrief vóór maandag 27 mei 2019 op naar Chris Koedooder (c.koedooder@europadecentraal.nl). De kennismakingsgesprekken zullen in de daaropvolgende week plaatsvinden. Een schrijftest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.