Nieuws

Publicatie: 11 maart 2019

Door:


De Europese Commissie heeft het startschot gegeven voor de inschrijvingen van de jaarlijkse RegioStars Awards. De RegioStars zijn de prijzen voor de beste Europese projecten op het gebied van regionale ontwikkeling. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot en met 9 mei 2019.

RegioStar Awards

De RegioStars Awards zijn een jaarlijkse competitie georganiseerd door Directoraat-Generaal Regionaal beleid en stadsontwikkeling (DG REGIO) van de Europese Commissie. Het doel van deze competitie is het identificeren van goede praktijken in regionale ontwikkeling en het benadrukken van innovatieve, door de EU gefinancierde projecten, die aantrekkelijk en inspirerend kunnen zijn voor andere regio’s en projectmanagers.

Regiostars 2019

De inschrijving voor de editie van 2019 is op 19 februari geopend. Dit jaar is er gekozen voor ‘modernisering van gezondheidsdiensten’ als thema van het jaar. In totaal zijn er vijf prijscategorieën:

  1. Bevordering van digitale transformatie
  2. Verbinden van groene, blauwe en grijze gebieden
  3. Bestrijding van ongelijkheden en armoede
  4. Het ontwikkelen van klimaatbestendige steden
  5. Modernisering van gezondheidsdiensten

Aanmelden

Inschrijven kan tot en met 9 mei 2019 via de website van de RegioStars Awards. Een onafhankelijke jury, bestaande uit academici, zal de uiteindelijke finalisten kiezen. De winnaars per categorie en de winnaar van de publieksprijs ontvangen hun prijs tijdens de uitreiking die, tijdens de European Week of Regions and Cities, in oktober 2019 plaatsvindt in Brussel.

Door:

Thomas Ewalts, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

RegioStars Awards 2019, Europese Commissie DG Regio
De Richtlijnen voor kandidaten, Europese Commissie DG Regio