Nieuws

Publicatie: 4 februari 2019

Door:


Van 17 tot en met 21 juni vindt de EU Sustainable Energy Week plaats in Brussel. Gedurende deze week wordt de grootste Europese beleidsconferentie op het gebied van duurzame energie georganiseerd.

EU Sustainable Energy Week

De EU Sustainable Energy Week (EUSEW) is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Europese Commissie. De EUSEW bestaat uit een driedaagse beleidsconferentie met verschillende netwerkmogelijkheden, een EU Sustainable Energy Awards-wedstrijd en lokale evenementen, Energy Days, die door de maanden mei en juni door heel Europa worden gehouden.

In de maanden mei en juni kunnen publieke en private organisaties in de lidstaten Energy Days organiseren. Dit zijn activiteiten die energietransitie promoten zoals workshops, lezingen etc. U kunt uw activiteit verbinden aan de EU Sustainable Energy Week om een groter publiek te bereiken.

Policy Conference

Het hoogtepunt van de EU Sustainable Energy Week is de Policy Conference die van 18 tot en met 20 juni wordt georganiseerd in Brussel. Deze beleidsconferentie is het grootste evenement op het gebied van hernieuwbare energie en efficiënt energiegebruik in Europa. De Europese Commissie en andere stakeholders op het gebied van energie organiseren sessies over duurzame energievraagstukken, goede ervaringen, ideeën over duurzame energie en er vinden debatten over nieuwe beleidsontwikkelingen plaats. Bovendien biedt de conferentie een kans om uw netwerk uit te breiden. U kunt zich tot 11 februari aanmelden om zelf een sessie te organiseren in samenwerking met de Commissie.

EU Sustainability Awards

Met de Sustainable Energy Awards worden innovatieve projecten op het gebied van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie erkend. Iedereen in de Europese Unie kan een project indienen om mee te dingen voor de awards. De deadline voor aanmelden is 11 februari.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

EU Sustainable Energy Week (EUSEW) 2019, Europese Commissie
Website EUSEW
EU Sustainable Energy Week 2019, nieuwsbericht VNG