Nieuws

Publicatie: 20 mei 2019

Door: en


Bent u geïnteresseerd in de duurzaamheidsuitdagingen die van invloed zijn op de mobiliteitssector? Op 8 oktober organiseert Politico de derde editie van de jaarlijkse Connected mobility summit. De conferentie vindt dit jaar plaats in Amsterdam.

Amsterdam

De jaarlijkse mobiliteitsconferentie wordt georganiseerd door de journalistieke onderneming Politico en vindt dit jaar voor het eerst in Amsterdam plaats. Amsterdam loopt voorop qua mobiliteitstechnologie, voorbeelden zijn zelfrijdende bussen en autonome boten.

Connected mobility summit 2019

Een goed functionerend mobiliteitssysteem is essentieel voor de economische gezondheid van de EU en de welvaart van haar bedrijven en burgers. Het is belangrijk dat goederen en personen overal in de EU kunnen worden verplaatst binnen de interne markt. De uitdagingen voor het mobiliteitsbeleid van de EU zijn het verbinden van verschillende vormen van vervoer, van lucht tot spoor, over wegen en waterwegen. Tegelijkertijd moet de EU vorderingen maken bij het koolstofvrij maken van het vervoer, zodat zij haar bijdrage levert aan de aanpak van de klimaatverandering en tegelijkertijd de kwaliteit van het leven in steden verbetert.
De conferentie brengt beleidsmakers, regelgevers en experts binnen de mobiliteitssector samen voor een programma met interviews, paneldiscussies en breakout-sessies.
Aanmelden kan via de website.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Meer informatie

Website connected mobility summit 2019