Nieuws

Publicatie: 23 april 2019

Door:


Op donderdag 23 mei organiseren het ministerie van Landbouw en Voedselveiligheid en het Interprovinciaal Overleg een conferentie over de vernieuwing van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en het National Strategisch Plan.

Conferentie

Sinds vorig jaar wordt in Brussel onderhandeld over de vernieuwing van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). De contouren van het nieuwe GLB worden steeds duidelijker. De betekenis van het GLB voor Nederland is groot. De doelstellingen van het GLB worden anders, regels worden herzien, de verdeling van het geld wordt anders. Ten opzichte van de huidige GLB-periode veranderen ook de aanpak en de verantwoordelijkheden van de Europese Commissie en van de lidstaten. Alle lidstaten moeten een Nationaal Strategisch Plan (NSP) voor de landbouw maken. In Nederland zullen het Rijk en de Provincies het NSP samen vormgeven. In een eerste analyse worden kansen en mogelijkheden, zwaktes en sterktes van de Nederlandse landbouw in kaart gebracht.
De eerste idee├źn voor het NSP zullen op de conferentie op donderdag 23 mei 2019 aan de orde komen. Laat u informeren en praat mee over het nieuwe GLB, en ontmoet andere belanghebbenden en ge├»nteresseerden. De conferentie zal plaatsvinden op donderdag 23 mei in De Woonindustrie in Nieuwgein.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Meer informatie

www.toekomstglb.nl
Save the date Conferentie