Nieuws

Publicatie: 14 september 2020

Door:


Plaatsvervangend directeur Ann-Marie Kühler van het Kenniscentrum Europa decentraal verlaat de organisatie. Ze wordt per 1 oktober hoofd van het Expertisecentrum Europees Recht (ECER) bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ECER bevordert de expertise over het Europees recht bij de rijksoverheid, mede ten behoeve van een consistente behandeling van Europeesrechtelijke vraagstukken.
Kühler werkte veertien jaar bij Europa decentraal. Ze begon in 2006 als senior-jurist. In eerste instantie vooral als aanbestedingsjurist, maar in de loop van de tijd beheerde ze ook alle andere inhoudelijke dossiers, zoals staatssteun, DAEB, de Dienstenrichtlijn, Europees recht algemeen etc.. Sinds 2011 is ze tevens bedrijfsjurist en plaatsvervangend directeur. Vóór Europa decentraal werkte Kühler acht jaar bij de VNG, onder meer op het aanbestedingsdossier en vijf jaar bij de gemeenten Amsterdam en Hilversum. Kühler is afgestudeerd aan de VU in Amsterdam in de hoofdrichtingen internationaal en Europees recht, bestuursrecht en privaatrecht.
Kühler kijkt met veel plezier terug op haar tijd bij Europa decentraal. “Veertien jaar geleden begon ik bij Europa decentraal op wat toen voor mij de ultieme werkplek was. In al die jaren heb ik al het mogelijke bij het kenniscentrum kunnen doen en mogen meemaken. In fijne samenwerking met de collega’s en vele betrokkenen uit de decentrale Europeesrechtelijke wereld. Voor mij was er altijd nog maar één andere droombaan en dat was bij Buitenlandse Zaken en het ECER; voor een Europeesrechtelijk jurist het summum. Een kans die ik niet kon laten schieten. Bij het ECER kan ik in een centrale en zeer uitdagende, Europeesrechtelijke werkomgeving verder gaan met wat ik het liefste doe: bezig zijn met de inhoud van dit prachtige, omvangrijke en complexe vakgebied en met het op juridisch kwalitatief hoogstaand niveau verder verdiepen en verspreiden van die kennis.”